Science books

2015

Chemat, F., Strube, J.

Green Extraction of Natural Products. Theory and Practice.
Wiley-VCH, Weinheim, 11 chapitres, 384 pages. ISBN 978-3-527-33653-1.

Haut de page ↑

2014

Chemat F., Vian Abert, M.

Alternative Solvents for Natural Products Extraction
Springer Series: Green Chemistry and Sustainable Technology. 315 pages. ISBN 978-3-662-43628-8.

Li Y., Fabiano-Tixier A-S., Chemat F.

Essential Oils as Reagents in Green Chemistry
Series: SpringerBriefs in Molecular Science. 71 pages. ISBN 978-3-319-08449-7.

Haut de page ↑

2013

Chemat, F., Cravotto, C.

Microwave-assisted Extraction for Bioactive Compound.
Springer, NewYork, 238 pages. 2013. ISBN 978-1-4614-4829-7.

Haut de page ↑

2012

Fernandez, X., Chemat, F., Do, T.

Les huiles essentielles : Vertus et application
Vuibert 2012 - 160 pages.ISBN : 978-2-311-01029-9.

Fernandez, X., Chemat, F.

La chimie des huiles essentielles : Tradition et innovation
Vuibert  2012 - 288 pages. ISBN : 978-2-311-01028-2.

Haut de page ↑

2011

Chemat, F.

Eco-extraction du végétal Procédés innovants et solvants alternatifs
Collection: Technique et Ingénierie, Dunod 2011 - 336 pages EAN13 : 9782100565436 .

Lebovka, N., Vorobiev, E., Chemat, F.

Enhancing extraction processes in the food industry
CRC Press, Cambridge, 570 pages. ISBN : 978-14-398459-3-6.

Haut de page ↑

Modification date : 22 June 2023 | Publication date : 12 July 2013 | Redactor : Pascale Goupy